Skip to Content

Contactgroepen

Mensen in dezelfde situatie begrijpen je vaak net wat beter. Ze hebben soms de beste tips en hebben uit eigen ervaring misschien wel dé oplossing voor jouw huidige breinbreker. Maar waar vind je nu zo iemand? Daarom hebben we een overzicht gemaakt van (online) plekken waar je mede-rollers kunt tegenkomen. Van sporten tot op vakantie gaan en daten. Je vindt ze allemaal hier! Tip: een Facebook-account hebben is wel handig.

Algemeen

Gewoon lekker chatten of bijvoorbeeld ervaringen uitwisselen. Heb je een dwarslaesie, bekijk dan de Facebookgroep Laesierollers. De groep Plek Voor Gehandicapten deelt leuke content en je kunt daar je verhaal kwijt, wat wil je nog meer? Wheelchair Mafia doet dit ook, zij delen de content om zo meer bekendheid te creëren voor rollers. Wil je wat mopperen over de toegankelijkheid in Nederland door een goede discussie aan te gaan? Dan zit je bij Nederland Toegankelijker op de goede plek! 

Rollend door het leven

Ben je nog niet helemaal gewend aan je rolstoel? Volg dan een rolstoeltraining bij K-J Projects om je rolskills te perfectioneren! Zo leer je omgaan met je rolstoel en leer je andere rolstoelgebruikers kennen.

Vakantie

Houd jij er ook van om heerlijk te kamperen? Dan is deze Facebookgroep iets voor jou! Alle tips en tricks over kamperen met een handicap vind je hier. Meld je aan bij de Handicamp kennisbank. Maar misschien is een hotel of Bed & Breakfast meer jouw stijl. Check dan de Facebookpagina van Eelke droomt. Ze verzamelt alle bijzondere én toegankelijke hotels of B&B’s in Nederland. Of droom je van een reis door heel Europa, dat kan natuurlijk ook. Bekijk eens de Facebookgroep Europa Toegankelijk waar rolstoelgebruikers allerlei nieuwtjes delen over een toegankelijk Europa!

Studie en werk

Studeren is een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Of dit nu mensen zijn met of zonder een beperking. Ben je geïnteresseerd in een studie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij ECIO (Expertisecentrum inclusief onderwijs) houden ze zich bezig met alles rondom inclusief onderwijs, toegankelijkheid en ruimte voor diversiteit. Op hun website vind je allerlei tips en informatie om te beginnen met studeren als je een lichamelijke beperking hebt.

Voor de studenten in Utrecht is er speciaal een Facebookpagina aangemaakt: Studenten met een beperking in Utrecht.

Werk je in de ICT? Dan is er een perfecte Facebookgroep voor jou. Werken in de ICT met een lichamelijke beperking is een plek voor rollers die hierin werkzaam zijn.

Voor de (toekomstige) papa’s en mama’s

Ben je in verwachting van een kindje? Bij de Facebookgroep Dragen met een beperking kun je vrijuit praten over de dingen waar je tegenaan loopt.

Of wil je misschien zwanger worden, maar heb je geen idee waar je aan begint? Bij Mama’s en / of papa’s met een handicap kun je terecht met vragen. Door de diverse leden kunnen al je vragen beantwoord worden. Wil je misschien weten hoe je aan een kinderzitje komt voor op je scootmobiel? Of ben je gewoon op zoek naar een aantal tips en tricks? Dan ben je hier op de juiste plek.

First dates

Een lieve vriend of vriendin kan het leven af en toe wat leuker maken. Ben je nog niemand tegengekomen, terwijl je toch zo hard op zoek bent? Ga dan eens op zoek binnen deze groep. Bij de Facebookgroep Daten met een beperking kom je allerlei mensen tegen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die op zoek zijn naar vriendschap, een relatie of gewoon gezellig willen kletsen.

Daten, daten, daten. Af en toe word je gek van al die datingsites. Mocht je daten via zo’n platform toch nog een kansje willen geven, kun je je aanmelden bij Capido. Een datingsite voor mensen met een beperking. Word gratis lid en vind jouw match!

Sport

Voor alle sportfanaten hebben we ook nog een overzicht van allerlei toffe sporten. Neem een kijkje op de Facebookgroep Sporten voor mensen met een lichamelijke beperking / chronische aandoening.

Voor de bikkels onder ons is Dutch Adaptives the place to be. Van kanoën tot samen meedoen aan een obstacle run, je leert het allemaal! Geen sport is deze community te gek.

Van sporten krijgen wij geen genoeg, dus wie weet vind jij jouw volgende hobby wel in deze lijst:

En ga zo maar door...

Er zijn nog veel meer tips. Hier nog een aantal willekeurige aanraders waar je wat aan hebt!

Wil jij je gebruikte hulpmiddelen verkopen op de juiste plek? Of ben je op zoek naar een tweedehands hulpmiddel dat je wel een nieuw leven in wilt blazen? Neem dan een kijkje op Facebook bij Handelsplek voor gehandicapten. Als je vragen of tips hebt rondom (kinder)hulpmiddelen, hebben wij dé community voor jou. De Facebookgroep vragen en tips (kinder)hulpmiddelen is er ook om je hulpmiddelen te koop te zetten.

Word je wat ouder en wil je graag andere ouderen met een beperking contacten? Dan kun je eens kijken op de Facebookpagina Ouder worden met een beperking.

Op zoek naar een leuke vriendschap? Kijk dan op Facebook bij Mensen met een beperking verdienen ook vriendschap of meld je aan voor het [Buddies] project.

Vul maar aan

Staat jouw ultieme tip er nog niet bij? Schroom dan niet en laat ons weten hoe we deze lijst nóg beter kunnen maken!


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top