Skip to Content
Terug naar het overzicht

Ook rollers willen graag rolmodellen en goede representatie. Daarom neemt WijRollen in een serie artikelen films met rollers in een hoofdrol onder de loep. We zullen hier afwisselend fictie en non-fictie bespreken. Deze keer kijken we naar 37 Seconds, een fictiefilm over een jonge vrouw met cerebrale parese.

Yuma Takada, een jonge vrouw met cerebrale parese, is een getalenteerde manga-artieste. Maar haar werkgever maakt misbruik van haar en haar moeder is overbezorgd. Ze wil meer en van het een komt het ander. Op een dag loopt ze weg van huis, wat het begin wordt van een onverwachte reis. Bekijk hier de trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=RXJMinnwb4k

37 Seconds is een mooie film die wat traag begint, maar zeker de moeite waard is. Veel herkenbare thema’s komen langs, zoals opgroeien met een handicap, onderschatting door de omgeving, seksualiteit en de moeite die de wereld heeft met handicaps.
Tegelijk gaat de film ook over de ontdekkingstocht van een 23-jarige vrouw die zichzelf en haar familie leert kennen. Mooi is de titelverklaring aan het eind van de film.

De jonge actrice Mei Kayama die zelf cerebrale parese heeft, zet een fraai staaltje acteerwerk neer.

Rotten Tomatoes schrijft: “37 Seconds is een zeldzame en verfrissende film, die handicap met eerlijkheid, warmte en empathie in beeld brengt.”

Wel kijken, omdat de film herkenbare thema’s van opgroeien en leven met een handicap eerlijk in beeld brengt.
Niet kijken, als je niet van ietwat trage films houdt.

Filmposter 37 Seconds

Filmposter 37 Seconds

37 Seconds, 2019
Drama, 115 min, Japan, kijkwijzer: 16, originele titel: 37 sekanzu
Regie: Hikari
Schrijver: Hikari
Hoofdrollen: Makiko Watanabe, Mei Kayama, Nanami Kawakami

Meer info: 37secondsfilm.com
De film is onder andere te zien op Netflix.


0 mensen hebben gereageerd

Alles over rollen

Zoeken
Back to top