Skip to Content

Ouderschap

Ben je in verwachting van een kleintje, of heb je al één of meerdere mini’s van jezelf rondlopen? Het is nooit te laat om te leren. Laat je inspireren door alle handige hulpmiddelen die beschikbaar zijn. En lees alle tips die wij samen met een aantal rollers voor je op een rijtje hebben gezet.

Let’s meet

Nog vol spanning in verwachting of heb je misschien al plannen voor de toekomst? In de Facebookgroep Dragen met een beperking kun je praten over de draagperiode van je zwangerschap. Misschien ben je wel op zoek naar goede tips van anderen of kun je goede tips geven: Mama’s en / of papa’s met een handicap is er voor iedereen die ervaringen wil delen of nog goede tips kan gebruiken.

Bedtijd

Pinterest is af en toe je beste vriend. Dankzij creatieve ideeën van mensen over de hele wereld, komen de slimste oplossingen naar voren. Zo maak je bijvoorbeeld het ledikantje van je kind rolstoelvriendelijk. En een aanschuifbedje zou ook een goede optie kunnen zijn voor jou. Deze co-sleepers hebben een zijkant die je kunt inklappen. Heb je liever een bedje in een meer antieke stijl? Bekijk dit aanschuifbedje dan eens. De Dream Legend is zelfs in hoogte verstelbaar. Voor de fanatieke vakantiegangers onder ons zijn er ook ideale campingbedjes. Dit campingbedje heeft bijvoorbeeld een verstelbare bodem.

Vervoer

Je kids vervoeren met een bakfiets is deaal. Kijk eens naar de Connect Carrier of naar een kinderzitje dat je kunt monteren op je rolstoel. Maar een Maxi Cosi kan natuurlijk ook!

Van badderen tot aankleden

Een goede schoonmaakbeurt kunnen baby’s op zijn tijd wel gebruiken. Daarvoor is een babybad met standaard een heel handige tool. Zorg dat de standaard open is aan de onderkant, zodat je er met je knieën onder kunt. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van een drijvend badmatrasje, zo blijft je kleine drijven en kun jij er naast zitten.

Daarbij is een aankleedtafel met open onderstel en verstelbaar in hoogte een gemakkelijk hulpmiddel voor rollers. Zo heb je alle ruimte om jouw kindje te verzorgen.

Veiligheid

Wanneer je kind wat groter wordt, is het fijn als hij of zij er niet zomaar vandoor kan gaan, in bijvoorbeeld de speeltuin. Met deze veiligheidsriem zorg je dat je kind veilig bij jou in de buurt blijft. Je kunt ook gebruik maken van een handvat.

Je kindje meedragen terwijl jij lekker verder rolt in je rolstoel, kan bijvoorbeeld met een harnas, een babydrager of door middel van een riem.

Help mee

De voorbeelden in dit artikel zijn aangedragen door verschillende rollers. Wij zijn erg benieuwd naar wat jou heeft geholpen bij het ouderschap. Welke tips heb jij nog op de plank liggen voor anderen? Laat het ons weten.


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top