Skip to Content

Korting op motorrijtuigenbelasting en/of bpm 

Als je in je personen- of bestelauto een rolstoelinstallatie hebt, dan weegt je voertuig zwaarder dan normaal. Je komt dan in een hoger tarief terecht, maar je kunt een lager tarief aanvragen via het formulier: Verzoek motorrijtuigenbelasting vrijstelling https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/verzoek_motorrijtuigenbelasting_vrijstelling. 

Meer kun je lezen op de site ‘Lager tarief voor een motorrijtuig met rolstoelinstallatie’ https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/hoeveel_motorrijtuigenbelasting_betaal_ik/lager_tarief_voor_een_motorrijtuig_met_rolstoelinstallatie. 

Gebruik je een bestelauto vanaf 1 juli 2005 en gebruik je deze voor jezelf en voor je rolstoel? Of gebruikt een verwant deze bestelauto om jou ergens heen te brengen? Dan kun je gebruikmaken van de gehandicaptenregeling https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/bpm/teruggaaf_van_bpm/gehandicaptenregeling en betaal je minder motorrijtuigenbelasting. Je leest bij deze regeling ook meer over de eisen en voorwaarden waar je bestelauto aan moet voldoen. 

Koop je een gebruikte bestelauto en is deze in Nederland geregistreerd, jonger dan vijf jaar en is de bpm betaald? Dan kun je de bpm terugvragen via de belastingdienst https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/bestelauto__gehandicaptenregeling. 

Een AAN-bedrijf weet vaak veel van deze regelingen en kan je helpen bij het uitzoeken of je ervoor in aanmerking komt. 


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top