Skip to Content

Als je al een rijbewijs hebt 

Als je een geldig rijbewijs hebt maar in een rolstoel terecht komt, kan je je afvragen of je nog veilig kan rijden. Wij zetten op en rij wat je dan kan doen.

Als je al een rijbewijs hebt 

Het CBR, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, beoordeelt of jij als bestuurder rijgeschikt bent.  

Als je een geldig rijbewijs hebt, maar je twijfelt of je nog veilig kan rijden, vul je een gezondheidsverklaring in https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring.htm. Als je twijfelt of je een eentje moet invullen, kun je dit het beste eerst bespreken met je (revalidatie)arts. 

Nadat je de verklaring hebt ingevuld en betaald, ontvang je een bericht van het CBR met informatie. Daarin staat ook of je onderzocht moet worden door een arts of specialist. Op de site van het CBR https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/gezondheidsverklaring/uw-situatie/gezondheidsverklaring-twijfel-aan-rijgeschiktheid.htm staat precies op een rijtje hoe het werkt. 

Als uiteindelijk nodig blijkt dat je een rijtest moet doen, krijg je hiervoor een uitnodiging van het CBR https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/rijtest.htm. 

Tip 


0 mensen hebben gereageerd

Zoeken

Zoeken

Deze WIKI is continu in ontwikkeling, en nog niet perfect. Aanvullingen, suggesties en verbeteringen worden gewaardeerd.

Help bij het verbeteren van de WIKI

Geef een suggestie voor de verbetering van dit artikel.

Geef een tip!
Back to top